Sposób przygotowania:
Cycki murzynki wg Mychy
Ciasto makowo-kokosowe: Z białek ubijam sztywną pianę. Dodaję stopniowo cukier, mak i wiórki kokosowe. Delikatnie mieszam całość łyżką. Masę wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównuję. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180*C na około 25 minut. Masa: Do połowy mleka dodaję budyń, obydwa rodzaje mąki i żółtka. Dokładnie miksuję całość. Resztę mleka doprowadzam w rondlu do zagotowania. Do gotującego się mleka wlewam masę z mąką i żółtkami. Gotuję wszystko razem ciągle mieszając. Zdejmuję z ognia i pozostawiam do ostudzenia budyń. Miękkie masło ucieram z cukrem. Ciągle miksując dodaję po łyżce zimny budyń. Biszkopt smaruję dżemem, przykrywam ciastem makowo-kokosowym, wykładam masę budyniowo-maślaną i rozsmarowuję na cieście. Na masie układam biszkopciki nasączone w wódce. Na środku każdego ciastka kładę rodzynkę. Całość dekoracyjnie polewam czekoladową polewą.