Sposób przygotowania:
Cynamonowe risotto z k.jeczm. z porem
W rondelku rozgrzać masło. Wrzucić kaszę i ją podprażyć. Pilnować,aby się nie przypaliła bo będzie gorzka. Gdy już delikatnie się podpraży wlać 1 chochlę rosołu i dusić. Gdy rosół odparuję dolać kolejną porcję. Czynność powtarzać do momentu gdy kasza będzie mięciutka. W między czasie pokroić pora. Z pory zdjąć długie liści i pokroić je w cienkie paseczki. Wrzucić do rondelka i dusić z kaszą. Doprawić sosem sojowym. Gdy por kasza będą już miękkie wrzucić serek topiony i rozpuścić go. Zdjąć z ognia, wsypać cynamon i pieprz zamieszać. Dodać ser żółty i delikatnie wymieszać. Podawać gorące jako samodzielne danie albo jako dodatek do mięsa ( ja podałam do szaszłyczków z mielonego mięsa)