Sposób przygotowania:
Cytrynkowe cudo:) od Anastazji
Upiec cienki biszkopt według uznania ostudzić.
masa cytrynowa:
Sok z cytryn wycisnąć i uzupełnić wodą do 2,5 szk, przelać do garnka dodać cukry i zagotować. W 1/2 szk wody roztrzepać budynie, żółtka, i obie maki połączyć z wodą cytrynową i ugotować budyń. Przestudzony budyń połączyć z utartym masłem.
masa śmietankowa:
śmietanę ubić dodać cukier i na końcu rozpuszczoną żelatynę.
Przełożenie ciasta:
na blaszce ułożyć biszkopt, następnie masa cytrynowa, pokrojone ananasy na to masa śmietankowa, następnie ułożyć herbatniki i polać polewą posypać posypką kolorową i płatkami migdałów. Smacznego!!!!
masa cytrynowa:
Sok z cytryn wycisnąć i uzupełnić wodą do 2,5 szk, przelać do garnka dodać cukry i zagotować. W 1/2 szk wody roztrzepać budynie, żółtka, i obie maki połączyć z wodą cytrynową i ugotować budyń. Przestudzony budyń połączyć z utartym masłem.
masa śmietankowa:
śmietanę ubić dodać cukier i na końcu rozpuszczoną żelatynę.
Przełożenie ciasta:
na blaszce ułożyć biszkopt, następnie masa cytrynowa, pokrojone ananasy na to masa śmietankowa, następnie ułożyć herbatniki i polać polewą posypać posypką kolorową i płatkami migdałów. Smacznego!!!!
msewka
eli_555
luna