Czachobili z drobiu (Gruzja)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 7

Starannie umytego kurczaka podzielic na małe porcje, natrzeć sola i bazylia, obrumienić

Czachobili z drobiu (Gruzja)

Składniki:

Czachobili z drobiu (Gruzja)

 

Sposób przygotowania:

Czachobili z drobiu (Gruzja)

Starannie umytego kurczaka podzielic na małe porcje, natrzeć sola i bazylia, obrumienić na złoto. Przełożyć do rondla. na pozostałym tłuszczu podsmażyć drobno posiekane cebule, wrzucić do kurczaka. Dodać sparzone wrzątkiem i pokrajane w ćwiartki pomidory oraz szafran, kminek, posiekany drobno czosnek i zieloną kolendrę. postawić na małym ogniu i dusić do miękkości. Przed podaniem Czachobili z drobiu doprawić sola i pieprzem, posypać siekaną pietruszką