Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Czachobili z wołowiny 2 (Gruzja)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czachobili z wołowiny: Umyte mięso pokrajać w kostkę, oprószyć tymiankiem i wrzucić do rondla na...

Czachobili z wołowiny 2 (Gruzja)

Składniki:

Czachobili z wołowiny 2 (Gruzja)

 

Sposób przygotowania:

Czachobili z wołowiny 2 (Gruzja)

Umyte mięso pokrajać w kostkę, oprószyć tymiankiem i wrzucić do rondla na rozgrzany tłuszcz, po paru minutch dodać masło, ziele angielskie, kolendrę. Wołowinę obsmażyć na złoto, podlać winem i 1 szkl gorącego bulionu z kostki lub wodą. Przykryć i dusić. Gdy mięso troche zmięknie wrzucić pokrajane w plastry ziemniaki i roztarty z solą czosnek, posiekaną cebulę, pieprz, paprykę, podlać jeszcze wodą i gotować do miękkości. Przed podaniem Czachobili z wołowiny posypać drobno posiekaną pietruszką i koperkiem.


Tagi:

mięso beza bezy