alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Czarny las

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Połączenie kakaowych biszkoptów, czekoladowej masy z batoników z konfiturą wiśniową zwieńczone bitąbitą śmietaną

Czarny las

Składniki:

Czarny las

 

  • Biszkopt:
  • 8 jajek
  • 28 dag cukru
  • 16 dag mąki
  • 2 łyżeczki kakao
  • kopiata łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Masa:
  • 2 batony IKAR
  • 1/2 szkl. mlek
  • 2 łyżki kakao
  • 1 kostka masła
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 2 żółtka

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czarny las
Upiec biszkopt, po wystudzeniu przekroić na pół, nasączyć wodą z sokiem z cytryny. Batony rozpuścić w mleku, dodać kakao, gotować 5 min., wystudzić. Masło utrzeć, dodać żółtka i cukier puder a na końcu masę z batonów. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i śmietanfixami.Przełożenie: biszkopt masa konfitura biszkopt bita śmietanaMożna udekorować wiśniami i (lub) startą czekoladą.