Czekoladowe naleśniki na wypasie

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Zbliżają się Walentynki zaskocz swojego ukochanego pysznym deserem.Ten akurat robiłam na Mikołajki dla męża , ale na Walentynki też pasuje

Czekoladowe naleśniki na wypasie

Składniki:

Czekoladowe naleśniki na wypasie

 

  • Naleśniki:
  • 2 jajka
  • szklanka mąki tortowej
  • 3 łyżki słodkiego kakao
  • mleko 1,5 % w ilości koniecznej do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta naleśnikowego
  • olej do smażenia
  • Nadzienie :
  • twaróg sernikowy 250 gram
  • małe opakowanie custardu o smaku waniliowym
  • banan
  • mała puszka ananasów
  • mała puszka połówek brzoskwiń
  • garść płatków migdałowych
  • wiórki kokosowe
  • polewa czekoladowa
  • polewa toffi

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe naleśniki na wypasie
Podałam , że wyjdą 3 porcje , ale porcje takie jak widać na zdjęciu:) Mieszamy składniki na ciasto naleśnikowe i na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem pędzelkiem lub zwiniętym ręcznikiem kuchennym smażymy cienkie naleśniki. Custard mieszamy dokładnie z twarogiem sernikowym tak aby nie było grudek.Owoce kroimy na kawałki.Formujemy trójkąty z naleśników z nadzieniem twarogowym i podgrzewamy na talerzu w mikrofalówce , następnie układamy owoce i posypujemy wiórkami i płatkami migdałowymi na końcu polewamy sosami :) Smacznego