Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1517]

Czekoladowo-krucha tarta

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Krucha,mocno czekoladowa tarta,trudno jej się oprzeć.Bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu,uwielbiam do kawy.

Czekoladowo-krucha tarta Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czekoladowo-krucha tarta

 

 

 

  • dodatkowo:
  • pól tabliczki mlecznej czekolady ( 5 dag )

Sposób przygotowania:

Czekoladowo-krucha tarta
Z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na pół godziny.Po tym czasie wałkujemy i wykładamy nim formę do tarty,posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą o średnicy 25 cm.Nakłuwamy widelcem i piec około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczoną studzimy.Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodajemy kakao i żelatynę,dokładnie ubijamy.Gotowy krem wykładamy na przestudzoną tartę. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy nią tartę,wstawiamy do lodówki żeby dobrze stężała.
Czekoladowo-krucha tarta
Gptpwa już tatra czekoladowa na kruchym cieście.