Sposób przygotowania:
Czekoladowo-krucha tarta
Z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na pół godziny.Po tym czasie wałkujemy i wykładamy nim formę do tarty,posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą o średnicy 25 cm.Nakłuwamy widelcem i piec około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczoną studzimy.Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodajemy kakao i żelatynę,dokładnie ubijamy.Gotowy krem wykładamy na przestudzoną tartę. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy nią tartę,wstawiamy do lodówki żeby dobrze stężała.
Marzena1703
marietta
Babeczka35
Dziękuję bardzo,miło mi,że podoba Wam się mój przepis:)
Domina
Babeczka35
Dziękuję:)