Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Czerwona kapusta z rozmarynem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna kapusta podana na ciepło z boczkiem, jabłkiem i rozmarynem świetnie komponuje się m.in. z kotletem schabowym.

Czerwona kapusta z rozmarynem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwona kapusta z rozmarynem

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z rozmarynem
Kapustę poszatkować. Zalać wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz skórę z boczku. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić na niej boczek i cebule pokrojone w kostkę. Dodać do kapusty. Przyprawić Ziarenkami Smaku i pieprzem. Dodać jabłka starte na grubych oczkach i rozmaryn. Wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości. Smalec rozpuścić na patelni, zrumienić na nim mąkę, zalać wodą. Zagotować, wlać do kapusty. Wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i mięsem.
Czerwona kapusta z rozmarynem
Kapustę umyć drobno poszatkować i podlać wodą.
Czerwona kapusta z rozmarynem
Dodać liście laurowe ziele angielskie i skórę z boczku.
Czerwona kapusta z rozmarynem
Boczek i cebulę zrumienić na mocno rozgrzanej oliwie.
Czerwona kapusta z rozmarynem
Do kapusty dodać starte jabłko oraz rozmaryn.