Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

De volaille z ananasem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

De volaille z ananasem

De volaille z ananasem

Składniki:

De volaille z ananasem

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 plastry ananasa, przekrojone na pół
  • 2 plastry sera camembert
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 40 ml oleju
  • 40 ml sosu sojowego
  • 1 jajko, roztrzepane
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

De volaille z ananasem
Aby przygotować pyszne de volaille z ananasem należy olej wymieszać z sosem sojowym, czosnkiem i pieprzem, zalać przygotowane filety i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Po wyjęciu piersi ułożyć na nich ananasa, ser, zawinąć, obtoczyć w jajku, bułce i smażyć na złoty kolor.