halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Delikatne kotlety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotleciki z jagnięciny może nie każdy lubi . Spróbować warto .Jagnięcina to mięso młodych owiec do 12. miesiąca życia jest delikatna.

Delikatne kotlety

Składniki:

Delikatne kotlety

 

Sposób przygotowania:

Delikatne kotlety
Bułkę namoczyć w mleku , następnie dobrze odcisnąć. Mięso opłukać, osuszyć, zmielić w maszynce o drobnym sitku. , cebulę również zmielić. Jagnięcinę włożyć do miski, dodać bułkę, jajko, wymieszać dokładnie. Doprawić mięso do smaku imbirem, tymiankiem, solą oraz pieprzem. Ponownie wymieszać .Wyrobić mięso, formować okrągłe kotleciki. Następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć kotleciki na rozgrzanej oliwie z obu stron. Migdały uprażyć na suchej patelni - ja lubię lekko uprażone. Posypać kotlety przed podaniem.