Sposób przygotowania:
Delikatny placek z jabłkami
Masło ukręcić w misce na pulchną masę Dodać cukier sól skórkę cytrynową jajka i mleko
Zmieszać mąkę , zagęstnik i proszek do pieczenia dodawać do ciasta . Rozłożyć ciasto na blasze. Konfiturę zmieszać z nalewką jabłka obrać, pokroić na połówki . Usunąć gniazda nasienne, powstałe zagłębienia wypełnić konfiturą . Połówki jabłek ułożyć na cieście i lekko przycisnąć. Posypać migdałami. Piec 40 min w 200 st. C..
Zmieszać mąkę , zagęstnik i proszek do pieczenia dodawać do ciasta . Rozłożyć ciasto na blasze. Konfiturę zmieszać z nalewką jabłka obrać, pokroić na połówki . Usunąć gniazda nasienne, powstałe zagłębienia wypełnić konfiturą . Połówki jabłek ułożyć na cieście i lekko przycisnąć. Posypać migdałami. Piec 40 min w 200 st. C..