Sposób przygotowania:
Delikatny sernik z wiśniami
Wsyp do miski 8 dag cukru, mąkę, szczyptę soli, cukier waniliowy i bardzo starannie wszystko wymieszaj. Następnie dodaj rozdrobnione masło. Wyrób składniki tak, żeby powstała kruszonka. Spód tortownicy posmaruj tłuszczem i bułką tartą. Przełóż do niej kruszonkę i mocno przyciśnij.
10 dag cukru wraz z twarogiem utrzyj z resztą cukru waniliowego, otartą skórką z cytryny, śmietaną, jajkami oraz kaszą manną. Rozsmaruj masę na kruszonce i wstaw na 60 minut do piekarnika o temp. 175'C. W połowie pieczenia przykryj folią aluminiową.
Odsącz wiśnie (sok odlej i zostaw). Gdy ciasto ostygnie, rozłóż wisienki na cieście.
Polewę w proszku wymieszaj z resztą cukru. Nie przestając mieszać wlej ok. 250 ml soku z wiśni. Polewę zagotuj, następnie polej nią wiśnie. Wstaw sernik do lodówki na godzinę. Smacznego!
10 dag cukru wraz z twarogiem utrzyj z resztą cukru waniliowego, otartą skórką z cytryny, śmietaną, jajkami oraz kaszą manną. Rozsmaruj masę na kruszonce i wstaw na 60 minut do piekarnika o temp. 175'C. W połowie pieczenia przykryj folią aluminiową.
Odsącz wiśnie (sok odlej i zostaw). Gdy ciasto ostygnie, rozłóż wisienki na cieście.
Polewę w proszku wymieszaj z resztą cukru. Nie przestając mieszać wlej ok. 250 ml soku z wiśni. Polewę zagotuj, następnie polej nią wiśnie. Wstaw sernik do lodówki na godzinę. Smacznego!