Sposób przygotowania:
Domowa pizza
FARSZ: Pieczarki, cebule wędlinę czosnek i paprykę kroimy w średnią kostkę, cebule i czosnek szklimy na patelni lub w garnku (ja używam garnka aluminiowego) dorzucamy paprykę i pieczarki chwile dusimy i dorzucamy wędlinę przyprawiamy. Jeśli farsz puścił dużo wody odcedzamy. CIASTO: Wszystkie składniki wrzucamy do miski i zagniatamy ciasto jeśli się zbyt klei dosypujemy mąki. Wyrabiamy kulkę i odstawiamy na 5 min, po czym rozwałkowujemy ciasto na grubość ok0,5cm brzegi lekko zawijamy. Blachę (ja używam blachy od piekarnika takiej dużej wychodzi prawie na całą)smarujemy tłuszczem(ja używam smalcu) posypujemy dokładnie bułką tartą wykładamy ciasto, smarujemy je koncentratem pomidorowym i nakładamy farsz posypujemy startym serem i oregano. Pieczemy 15-20 min w piekarniku rozgrzanym do 200stopni pod koniec pieczenia można włączyć termoobieg jeśli mamy. SMACZNEGO!
basia4ab
gosja1989