Sposób przygotowania:
Domowa W-Z
Ciasto:
Jajko ucieramy z 1/2 margaryny i 1 szklanką cukru pudru. Następnie dodajemy mąke pszenną z proszkiem do pieczenia, mleko i kakao i ucieramy wszystko na jednolita masę. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą blachy. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu studzimy ciasto, przekrajmy je na pół i nadziewamy kremem. Wierz ciasta możemy polać polewą czekoladową.
Krem:
1 kostkę masła roślinnego ucieramy ze szklanką cukry pudru, następnie dodajemy śmietanę jogurtową i aromat. Ucieramy wszystko na puszystą masę. Krem wstawiamy na około godzinę do lodówki.
Jajko ucieramy z 1/2 margaryny i 1 szklanką cukru pudru. Następnie dodajemy mąke pszenną z proszkiem do pieczenia, mleko i kakao i ucieramy wszystko na jednolita masę. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułką tartą blachy. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu studzimy ciasto, przekrajmy je na pół i nadziewamy kremem. Wierz ciasta możemy polać polewą czekoladową.
Krem:
1 kostkę masła roślinnego ucieramy ze szklanką cukry pudru, następnie dodajemy śmietanę jogurtową i aromat. Ucieramy wszystko na puszystą masę. Krem wstawiamy na około godzinę do lodówki.