Sposób przygotowania:
Domowy kebab
Ciasto: W odrobinie letniej wody rozpuszczamy drożdże, cukier, mieszamy z 1 łyżka mąki odstawiamy na 15 - 30 min. Następnie dodajemy mąkę , sól, wodę i oliwę - wyrabiamy ciasto aż będzie lśniło. Dzielimy na 2 części i rozgniatamy na placek ok 1cm grubości, nożem nacinamy kratkę i odstawiamy pod przykryciem na 30 min. Po 30 min ciasto smarujemy jajkiem. Pieczemy w temp 200 - 230 przez 10 - 15 min Filety kroimy na małe kawałki smażymy na oleju i przyprawiamy przyprawą gyros, kapustę pekińską ogórek oraz pomidor kroimy na kawałki. Sos: ketchup , majonez ,2 ząbki drobno pokrojonego czosnku - mieszamy. Upieczone ciasto odstawiamy aż trochę ostygnie, kroimy na 4 części. Każdą cześć rozkrawamy smarujemy sosem dodajemy mięso kapustę ogórek i pomidor.