Sposób przygotowania:
Domowy pasztet z orzechami
Orzechy kroimy na połówki i odkładamy na później (garść odkładamy osobno).
Do miski przekładamy mięso, dodajemy posiekany czosnek, przyprawy, jajka i kaszę.
Wyrabiamy masę a potem dosypujemy orzechy, jeszcze chwilę wyrabiamy.
Przekładamy masę na pasztet do keksówki i posypujemy garścią orzechów laskowych.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Smacznego.
Do miski przekładamy mięso, dodajemy posiekany czosnek, przyprawy, jajka i kaszę.
Wyrabiamy masę a potem dosypujemy orzechy, jeszcze chwilę wyrabiamy.
Przekładamy masę na pasztet do keksówki i posypujemy garścią orzechów laskowych.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Smacznego.