Sposób przygotowania:
Paszteciki z kapustą kiszoną i pieczarkami
1. Farsz: Pieczarki oraz cebulę kroję w kostkę. Na oliwie smażę pieczarki z cebulą przez około 10 minut. Kapustę kiszoną przekładam do garnka. Zalewam wodą. Dodaję kminek, ziele i liście laurowe.
Gotuję przez około 15 minut. Następnie do kapusty dodaję podsmażone pieczarki.
Całość gotuję na małym ogniu około 45 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
2. Ciasto: Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję żółtka, mleko, pokruszone drożdże, proszek do pieczenia oraz sól. Zagniatam ciasto.
3. Ciasto rozwałkowuję tworząc kwadrat. Na brzeg ciasta wykładam wzdłuż farsz.
Ciasto zwijam dwa razy, pozostałe ciasto odcinam. Zwinięte ciasto kroję na 4 cm kawałki. Z pozostałym ciastem robię to samo co poprzednio, czyli nakładam farsz, zwijam i kroję.
Paszteciki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozkłóconym jajkiem.
Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Gotuję przez około 15 minut. Następnie do kapusty dodaję podsmażone pieczarki.
Całość gotuję na małym ogniu około 45 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
2. Ciasto: Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję żółtka, mleko, pokruszone drożdże, proszek do pieczenia oraz sól. Zagniatam ciasto.
3. Ciasto rozwałkowuję tworząc kwadrat. Na brzeg ciasta wykładam wzdłuż farsz.
Ciasto zwijam dwa razy, pozostałe ciasto odcinam. Zwinięte ciasto kroję na 4 cm kawałki. Z pozostałym ciastem robię to samo co poprzednio, czyli nakładam farsz, zwijam i kroję.
Paszteciki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozkłóconym jajkiem.
Piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
danielek
SylaUla
CZARNUCH 123
PRZESTAŃ KŁAMAĆ!!!
CZARNUCH 123
NIE!