ellanar

ellanar

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Dorsz po koperkową kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

znudziła mi się zwyczajna ryba smażona więc wymyśliłam pyszny sosik. Bardzo proste danie a inne

Dorsz po koperkową kołderką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz po koperkową kołderką

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz po koperkową kołderką
Rybę opłukać, przyprawić, nie żałując pieprzu cytrynowego, skropić sokiem z cytryny i odłożyć na chwilkę. Posypać rybę mąką. Usmażyć na oleju z masełkiem. sos: Na patelnię dać masło, koperek posiekać wrzucić na nie koperek, zalać wodą, dodać sól i pieprz cytrynowy. Dodać śmietankę, zamieszać i chwilę zredukować by zgęstniał sos. Sosem polać rybę
Dorsz po koperkową kołderką
rybę opłukać, pokroić na kawałki. Ja wolę świeżą rybę . Mrożoną trzeba najpierw rozmrozić
Dorsz po koperkową kołderką
Rybę przyprawić, nie żałować pieprzu cytrynowego i soku z cytryny
Dorsz po koperkową kołderką
Rybkę usmażyć na oleju(ja używam z pestek winogron) i maśle. najpierw rybę opruszyć mąką
Dorsz po koperkową kołderką
sos robimy na maśle, z dużą ilością koperku