goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Dorsz smażony z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowana ryba jest smaczna i pachnąca

Dorsz smażony z cebulką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dorsz smażony z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Dorsz smażony z cebulką
Rybę odmrażamy, osuszamy papierowym ręcznikiem, porcjujemy. Następnie oprószamy pieprzem cytrynowym, przyprawą do ryb i odstawiamy na około 20-30 minut. Rybę panierujemy w kolejności: mąka, rozmącone jajko, bułka tarta. Rybę smażymy na maśle z obu stron, obkładamy ją cząstkami cebuli. Podajemy z ziemniaczkami, ryżem. Smacznego!
Dorsz smażony z cebulką
Usmażoną rybę podajemy z ziemniaczkami
Dorsz smażony z cebulką
Doprawiaoną rybę odstawiamy do lodówki na około 30 minut
Dorsz smażony z cebulką
Porcje ryby panierujemy w mące