Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Dorsz w sosie migdałowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pychota.....!!! Polecam gorąco!

Dorsz w sosie migdałowym

Składniki:

Dorsz w sosie migdałowym

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w sosie migdałowym
Filety z dorsza pokroić na kawałki.Żółtka oddzielić od białek.Mąkę wymieszać z białkami,solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać tłuszcz,kawałki dorsza maczać w cieście i usmażyć.
Sos;Kajzerkę obrać ze skórki i namoczyć w mleku,a po kilku minutach,wymieszać,tak by powstała jednolita masa,czosnek przecisnąć,dodać do bułki z mlekiem,wlać oliwę z oliwek i sok z cytryny,a następnie dodać żółtka i migdały,wszystko razem utrzeć.Sosem polać dorsza.

Tagi:

jajko jajka dorsz