Sposób przygotowania:
Dorsz w sosie migdałowym
Filety z dorsza pokroić na kawałki.Żółtka oddzielić od białek.Mąkę wymieszać z białkami,solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać tłuszcz,kawałki dorsza maczać w cieście i usmażyć.
Sos;Kajzerkę obrać ze skórki i namoczyć w mleku,a po kilku minutach,wymieszać,tak by powstała jednolita masa,czosnek przecisnąć,dodać do bułki z mlekiem,wlać oliwę z oliwek i sok z cytryny,a następnie dodać żółtka i migdały,wszystko razem utrzeć.Sosem polać dorsza.
Sos;Kajzerkę obrać ze skórki i namoczyć w mleku,a po kilku minutach,wymieszać,tak by powstała jednolita masa,czosnek przecisnąć,dodać do bułki z mlekiem,wlać oliwę z oliwek i sok z cytryny,a następnie dodać żółtka i migdały,wszystko razem utrzeć.Sosem polać dorsza.
msewka