Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Dorsz w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki i prosty pomysł na rybę.

Dorsz w sosie pieczarkowym

Składniki:

Dorsz w sosie pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w sosie pieczarkowym
Rybę umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Oprószyć solą, pieprzem. Masło roztopić na patelni, smażyć rybę na złoto z obu stron. Zdjąć rybę z patelni, podsmażyć drobno posiekane pieczarki, po ok. 15 min. wlać śmietanę, dodać posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać i zredukować nieco sos. Filety podawać polane sosem, podawać z ryżem.

Tagi:

sosy dorsz