Sposób przygotowania:
Dorsz w sosie z porów i estragonu
Oczyść filety z dorsza z ości, opłucz i osusz. Skrop sokiem z cytryny i oprósz Przyprawą do ryb KNORR. Odstaw na kilka minut w chłodne miejsce. Obierz ziemniaki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, połącz z jajkiem, przypraw pieprzem i dokładnie wymieszaj. Obłóż ziemniaczaną panierką ryby, i tak przygotowaną obsmaż na patelni z dwóch stron na złoty kolor. Sparz pokrojone w cienkie paseczki pory we wrzątku około 5 minut – odcedź. Stop w garnuszku masło i dodaj mąkę, a następnie wlej rozpuszczoną w pół litrze wody kostkę Rosołu warzywnego KNORR. Zagotuj i połącz ze śmietaną i musztardą. Dodaj sparzone pory i posiekany estragon, całość dopraw sokiem z cytryny i pieprzem. Podawaj rybę na sosie ze sparzonymi szparagami. Rada: Aby z patelni usunąć przykry zapach ryby, należy wlać do niej fusy z herbaty z niewielką ilością wody i doprowadzić do wrzenia, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Naczynia nie przejdą zapachem ryb, jeżeli wcześniej zostaną przetarte octem lub sokiem z cytryny.