szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

dorsz w ziołowym cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna rybka w ziołowym cieście

dorsz w ziołowym cieście

Składniki:

dorsz w ziołowym cieście

 

 

Sposób przygotowania:

dorsz w ziołowym cieście
Filety z dorsza umycć i osuszyć, natrzeć solą ,pieprzem i obsypać zobu stron tymiankiem i bazylią.Skropić sokiem cytrynowym, przykryc i odstawić na godzinę do lodówki.Z mąki, jajek,mleka i odrobiny tymianku i bazylii przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany.Filety obtoczyć w cieście i smażyć z obu stron na złocisty kolor.Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.Podawać z frytkami i sałatą polaną dressingiem.

Tagi:

jajko jajka dorsz