goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Dorsz z nadzieniem serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Do tych roladek świetnie pasuje sos grzybowy, chrzanowy/

Dorsz z nadzieniem serowym

Składniki:

Dorsz z nadzieniem serowym

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z nadzieniem serowym
Mięso płuczemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy przyprawami i wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Ser ucieramy ze śmietaną, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy. Na filety rybne nakładamy warstwę farszu serowego, rolujemy i spinamy wykałaczką. Obsmażamy na maśle. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach.

Tagi:

sery ser dorsz