misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Dorsz z pomidorami i fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać prosto z pieca, przed podaniem posiekaną bazylią.....

Dorsz z pomidorami i fasolką szparagową

Składniki:

Dorsz z pomidorami i fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z pomidorami i fasolką szparagową
Czosnek obrać, zmiażdżyć. Połączyć: ocet balsamiczny, oliwę, cukier. Dodać czosnek, sól i pieprz. Pomidory umyć, przekroić na pół, ułożyć przeciętą strona do góry w płaskim żaroodpornym naczyniu, dokładnie polać przygotowana mieszaniną, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 220stC, piec 30 minut. Rybę lekko posolić, oprószyć przyprawą do ryb, ugotować na parze, fasolkę ugotować na półmiękko. Filety ułożyć na pomidorach, przykryć fasolką, starannie polać sosem powstałym w czasie pieczenia pomidorów i wstawić na 10 minut do gorącego piekarnika. Podawać prosto z pieca, przed podaniem posiekaną bazylią.