Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Drobiowe serca z jabłkami i pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne serduszka z pysznym połączeniem.

Drobiowe serca z jabłkami i pieczarkami

Składniki:

Drobiowe serca z jabłkami i pieczarkami

 

  • 200 g SERCA drobiowe,
  • 2 szt cebula,
  • duża szczypta przyprawa do grill-warzyw,
  • duża szczypta papryka słodka mielona,
  • duża szczypta papryka chilli mielona,
  • duża szczypta papryka ostra mielona,
  • szczypta Sól,
  • 1 łyżka keczup,
  • 1 łyżka sos sojowy ciemny,
  • 1 łyżka sos chilli słodki,
  • 1 łyżeczka koncentrat pomidorowy,
  • duża szczypta bazylia,
  • duża szczypta czosnek granulowany,
  • duża szczypta majeranek,
  • 1 szt jabłko,
  • 1 łyżeczka cynamon,
  • do posypania cukier,
  • 100 g ryż,
  • 15 dkg pieczarki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe serca z jabłkami i pieczarkami
Serca dokładnie myjemy i wkładamy do miski. Do serc dodajemy koncentrat pomidorowy, bazylię, czosnek (może być kosteczka Knorra), majeranek, paprykę słodką, ostrą i chilli, sól, keczup i sos sojowy ciemny i chilli. Wszystko dokładnie mieszamy. Na blasze układamy folię aluminiowa i układamy na niej serca. Jabłk0 obieramy i myjemy a następnie kroimy na kawałeczki i posypujemy cukrem i cynamonem. Cebulkę obieramy, kroimy w pół talarki i razem z jabłkami kładziemy na folii z sercami (nie mieszamy). Ryż gotujemy na miękko. Pieczarki myjemy, kroimy i dusimy na patelni około 20 minut. Serca, jabłka i cebulkę okrywamy folią i wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na około 25 minut.