grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Drobiowy duet.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tygodniowy przeglad lodowki:-)

Drobiowy duet.

Składniki:

Drobiowy duet.

 

  • piers z kurczaka
  • maly udziec indyczy bez kosc(kosc na rosolek np.,albo na zupke)
  • mieszanka warzywna
  • ziemniaki
  • cebula
  • jajko
  • lyzka smietany
  • sezam
  • bulka tarta
  • duza pieczrka
  • natka
  • 2 zabki czosnku
  • sol,pieprz,przyprawa do kurczakow,slodka papryka w proszku
  • tluszcz do smazenia

Sposób przygotowania:

Drobiowy duet.
Jajko rozbaltac z lyzka smietany ,sola i pieprzem .Wlozyc pokrojona na kotleciki piers z kurczaka,niech postoi.
Udziec natrzec utartym na tarce czosnkiem,papryka ,pieprzem i przyprawa do kurczakow,zwinac w roladke ,zawiazac sznurkiem i upiec ,
Jak bedzie prawie gotowa ,ugotowac na parze jarzyny.Pieczarke podsmazyc z cebula ,dodac natke-dosmaczyc sola i pieprzem.

Bulke tarta wymieszac z sezamem.Panierowac w niej kotleciki i po 2 min.z kazdej strony usmazyc na tluszczu.
Roladke pokroic na plastry.Ulozyc wszystko na talerzu wedlug uznania,

Smacznego.