Sposób przygotowania:
Drożdżowe serce
Mleko podgrzewamy. Dodajemy do niego drożdże, łyżkę cukru oraz mąkę, tyle by uzyskać konsystencje śmietany. Tak przygotowany rozczyn odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Między czasie topimy margarynę i studzimy.Do wyrośniętego rozczynu dodajemy jajka, cukier, sól oraz mąkę. Całość wyrabiamy około 15 min. Pod koniec wyrabiania dodajemy margarynę. Gdy ciasto odchodzi od reki jest gotowe. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce. Pozostawiamy je do momentu jak podwoi swoją objętość. Gotowe ciasto wyjmujemy na wysypaną mąką stolnicę. Ciasto delikatnie wałkujemy na grubość około 3- 3,5 cm. Wycinamy z niego serce od foremki lub wcześniej rysujemy szablon. Wycięte serce przekładamy na blaszkę. Jajko przeznaczone do smarowania łączymy z barwnikiem. Tak przygotowanym smarujemy powierzchnię serca. Całość posypujemy kruszonką i pieczemy około 30 minut w 180˚C.Składniki kruszonki umieszczamy na talerzu. Rozkruszamy w palcach