Sposób przygotowania:
Drożdżówka bez jajek i cukru
Do miski wkruszamy drożdże a następnie dodajemy po kolei: miód, olej, mleko, puree z dyni oraz mąkę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 2 godziny.
Po tym czasie mieszamy ciasto łyżką drewnianą i przekładamy do wysmarowanej masłem formy.
Ponownie przykrywamy i odstawiamy na kolejną godzinę. Rozgrzewamy piekarnik i wstawiamy drożdżówkę.
Po tym czasie mieszamy ciasto łyżką drewnianą i przekładamy do wysmarowanej masłem formy.
Ponownie przykrywamy i odstawiamy na kolejną godzinę. Rozgrzewamy piekarnik i wstawiamy drożdżówkę.
Pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje