Sposób przygotowania:
Drożdżówka z jabłkiem i brzoskwinią
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Margarynę roztopić i ostudzić. Drożdże rozpuścić w 4-5 łyżkach letniego mleka , dodać łyżkę cukru i mąki odstawić na 15 minut. Do mąki dodać drożdże ,resztę składników i wyrobić ciasto . Odstawić do wyrośnięcia. Jabłka umyć obrać ze skórki i pokroić na plasterki oprószyć cukrem i cynamonem. Brzoskwinie pokroić w kostkę i bardzo dobrze odsączyć. Dodać do jabłek i wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części , każdą rozwałkować na wielkość blachy do pieczenia. Jedną część wyłożyć na spód blachy i wyłożyć połowę owoców , przykryć ciastem wyłożyć resztę owoców i przykryć ostatnią częścią ciasta. Odstawić na 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 175stopni , wstawić ciasto i piec około 40 minut. Upieczone ostudzić i posypać cukrem pudrem.