Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Duet drobiowo warzywny

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Drób nadziany warzywami, coś zdrowego i jednocześnie bardzo smacznego!

Duet  drobiowo warzywny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Duet drobiowo warzywny

 

  • Rolada drobiowa:
  • Filet drobiowy - 2 sztuki
  • warzywa mrożone( marchew, brokuł, kalafior) - 200 gram
  • cebula - 1 sztuka(duża)
  • ser żółty starty - 1 łyżka
  • sól,pieprz ( do farszu) szczypta
  • przyprawa do drobiu( do fileta - 2 szczypty
  • masło do smażenie farszu - 1 łyżka
  • Panierka:
  • bułka tarta - 3/4 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka 1/2 szklanki
  • Smażenie - olej lub oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Duet drobiowo warzywny

Warzywa (rozmrożone) w sumie mieszanka na dwie rolady wystarcza w gramaturze 200g. Pokroić drobno, cebulę w kostkę. Podsmażamy na łyżce masła na początku cebulę, gdy się zeszkli dodajemy warzywa, smażymy około 3-4 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wyłączamy ogień i dodajemy starty żółty ser - mieszamy. Ser połączy nam warzywa i nie będą nam "wypływać" z środka na talerz. Filet drobiowy delikatnie rozklepujemy, doprawiamy przyprawą do drobiu. Nakładamy farsz na każdego fileta, zwijamy ( jak krokiety). Panierujemy w mące, potem jajku i w bułce tartej. smażymy na rozgryzam tłuszczu po około 5-6 minut z każdej strony. Ja podałam z ryżem. Smacznego:-)

Duet  drobiowo warzywny
Tutaj widać z bliska jak rolady z drobiu wyglądają