Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Duszona cielęcina z maderą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cielęcina jest mięsem znanym i cenionym ze względu na swoją delikatność. Proponuję to szlachetne mięso duszone z maderą i pieczarkami.

Duszona cielęcina z maderą i grzybami

Składniki:

Duszona cielęcina z maderą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Duszona cielęcina z maderą i grzybami
Grzyby oczyszczamy, jeśli są niewielkie zostawiamy w całości. Większe kroimy. Cielęcinę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Zalewamy maderą. Wrzucamy grzyby, pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone chili, rozgnieciony czosnek, ziele i liście. Dusimy pod przykryciem około 40 minut. Gdy mięso jest już miękkie, dodajemy resztę przypraw i wiejską śmietanę. Dusimy do zagotowania śmietany. Podajemy z ziemniakami.

Tagi:

mięso danie