Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Duszone warzywa z pieczarkami i natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne wegetariańskie danie z duszonych warzyw, pieczarek oraz dużej ilości świeżej pietruszki. Idealne jako lekki obiad lub kolacja.

Duszone warzywa z pieczarkami i natką pietruszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszone warzywa z pieczarkami i natką pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Duszone warzywa z pieczarkami i natką pietruszki
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i smażymy kilka minut. Paprykę oczyszczamy i kroimy w dość grubą kostkę. Dodajemy do pieczarek i dusimy przez 5 minut.

Cukinię kroimy w cienkie półplasterki i dodajemy do reszty składników. Dusimy 5 minut. Dodajemy pomidory z puszki razem, przyprawiamy do smaku. Dusimy całość do momentu, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy odsączoną czerwoną fasolę oraz kukurydzę, mieszamy i dusimy 3 minuty. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i zdejmujemy danie z palnika. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Duszone warzywa z pieczarkami i natką pietruszki
Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i smażymy kilka minut,
Duszone warzywa z pieczarkami i natką pietruszki
Paprykę oczyszczamy i kroimy w dość grubą kostkę. Dodajemy do pieczarek i dusimy przez 5 minut.
Duszone warzywa z pieczarkami i natką pietruszki
Dodajemy odsączoną czerwoną fasolę oraz kukurydzę, mieszamy i dusimy 3 minuty.
Duszone warzywa z pieczarkami i natką pietruszki
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i zdejmujemy danie z palnika. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.