Sposób przygotowania:
Duszone warzywa z pieczarkami i natką pietruszki
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i smażymy kilka minut. Paprykę oczyszczamy i kroimy w dość grubą kostkę. Dodajemy do pieczarek i dusimy przez 5 minut.
Cukinię kroimy w cienkie półplasterki i dodajemy do reszty składników. Dusimy 5 minut. Dodajemy pomidory z puszki razem, przyprawiamy do smaku. Dusimy całość do momentu, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy odsączoną czerwoną fasolę oraz kukurydzę, mieszamy i dusimy 3 minuty. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i zdejmujemy danie z palnika. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Cukinię kroimy w cienkie półplasterki i dodajemy do reszty składników. Dusimy 5 minut. Dodajemy pomidory z puszki razem, przyprawiamy do smaku. Dusimy całość do momentu, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy odsączoną czerwoną fasolę oraz kukurydzę, mieszamy i dusimy 3 minuty. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i zdejmujemy danie z palnika. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.