Sposób przygotowania:
Duuuży Michałek
Biszkopt: Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać aż piana będzie lśniła , dodać żółtka i gdy masa będzie puszysta zmniejszyć obroty miksera i dodać mąkę. Wymieszane ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia , wyrównać powierzchnie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Ciasto kokosowe: Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać aż piana będzie lśniła. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do białek na końcu wsypać kokos i wymieszać. Masę przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut. Masa: Gorzką czekoladę rozpuścić z mlekiem i ostudzić. Żelatyną rozpuścić w 1/3szkl wrzątku i ostudzić. Michałki kroimy na plasterki. Zimną śmietanę ubijamy dodajemy serek mascarpone , roztopioną czekoladę i wlewamy żelatynę całość miksujemy aż składanki dobrze się połączą. Na końcu wsypujemy michałki i mieszamy łyżką. Przełożenie: Biszkopt jasny - masa - ciasto kokosowe.