Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Michałek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Ciasto jak się upiecze jest twarde, więc należy je jeść dopiero następnego dnia.

Michałek

Składniki:

Michałek

 

 

Sposób przygotowania:

Michałek
Miód, 6 dag masła, cukier kryształ podgrzać i przestudzić, dodać do mąki przestudzoną masę, 2 jajka, śmietanę, sodę wymieszać i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 4 części i każdą część upiec osobno. KREM Kostkę masła, cukier puder, 2 żółtka i kakao utrzeć na pulchną masę, dodać sok z jednej cytryny i kilka kropel zapachu rumowego. Placki przełożyć kremem, jeden placek w środku przełożyć dżemem z czarnej porzeczki, wierzch można polać polewą czekoladową, lub oprószyć cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka