Sposób przygotowania:
Dyniowe krokiety z pieczarkamiETAP 1:
Do głębokiej miski wlać mleko i wodę, dodać jajko, olej, zmiksować. Następnie dodać pure z dyni, sól i obie mąki, powtórnie zmiksować.
Gotowe ciasto odłożyć na 15-20 minut aby odpoczęło.
ETAP 2:
Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki.
ETAP 3:
Na rozgrzanym oleju i maśle zeszklić posiekaną cebulę. Wsypać starte na tarce o dużych oczkach pieczarki, smażyć do odparowania płynu. Dodać łyżkę bułki tartej, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
ETAP 4:
Na usmażone naleśniki włożyć porcję nadzienia, zawinąć boki i zwinąć jak roladki.
ETAP 5:
Krokiety panierować w roztrzepanych jajkach i w bułce tartej.
Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Rumiane krokiety osączyć na papierowym ręczniku.
SylaUla