marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Dzwonki z karpia nadziewane grzybami.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dzwonki z karpia opłukać,osuszyć,skropić sokiem z cytryny,oprószyć mąką,solą,pieprzem,obtoczyć i usmażyć.Wyjąć,osączyć i nadziewać grzybami.

Dzwonki z karpia nadziewane grzybami.

Składniki:

Dzwonki z karpia nadziewane grzybami.

 

Sposób przygotowania:

Dzwonki z karpia nadziewane grzybami.
Dzwonki z karpia opłukać i osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć mąką, solą i pieprzem. Obtaczać w rozbełtanym jaju i bułce tartej i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron, wyjąć i osączyć, kłaść na półmisek. Nałożyć w otworki dzwonków po 2-3 łyżki nadzienia z grzybów suszonych, uprzednio namoczonych, posiekanych i doprawionych z kapustą czy bez. Jedną całą cytrynę sparzyć i wyszorować oraz pokroić na ćwiartki, dekorując nimi potrawę wigilijną.