Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Enchiladas

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

oto przepis na jedno z moich ulubionych dań kuchni meksykańskiej

Enchiladas

Składniki:

Enchiladas

 

  • 45 dag mielonej wołowiny
  • 2 łyżki oleju
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 1 średnia cebula pokrojona w kostkę
  • po 1 łyżeczce soli pieprzu papryki
  • 2 łyżeczki chili
  • 6 placków tortilla
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 2 szklanki rozdrobnionego ostrego sera
  • przepis na sos w kolejnym przepisie

Sposób przygotowania:

Enchiladas
podgrzać piekarnik do 180 stopni podsmażyć mieloną wołowinę na oleju w połowie smażenia dodać cebulę i czosnek smażyć do miękkości odlać tłuszcz i dodać przyprawy wymieszać ponakładać jednakowe porcje farszu na tortille i po 2 łyżki śmietany zwinąć tortille i włożyć do żaroodpornego naczynia szwem na dół polać sosem posypać serem i piec 20 minut w piekarniku