iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Eskalopki indycze w brokułowym puree

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jest to doskonale danie obiadowe. Moja rodzina uwielbia pierś z kurczaka. Dlatego staram się przyrządzać ją na różne smaczne sposoby.

Eskalopki indycze w brokułowym puree

Składniki:

Eskalopki indycze w brokułowym puree

 

Sposób przygotowania:

Eskalopki indycze w brokułowym puree
Filety z kurczaka należy pokroić w cienkie kawałki. Następnie osolić oraz opieprzyć. Mąkę połączyć razem z papryką. Każdą część mięsa należy obtoczyć w tak przygotowanej panierce, a następnie usmażyć na rumiano. Wkładamy jedo rondla. Pieczarki należy pokroić a następnie usmażyć i włożyć do mięsa. Brokuły należy ugotować na miękko . A potem przelać zimną wodą. Brokuły miksujemy z ciepłą śmietaną oraz stopionym masłem. Dodajemy posiekany czosnek.Do smaku doprawiamy pieprzem, solą oraz sokiem z limonki. Mięso z kurczaka podajemy z takim sosem.

Tagi:

indyk brokuły