Sposób przygotowania:
Fale dunaju
margaryne ucieramy z cukrem i żóltkami, dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko, dalej ucieramy. dzielimy ciasto na 2 częsci. Z białek ubijamy piane - do 1 z częsci dajemy połowe ubitej piany mieszamy i delikatnie wykładamy na blaszke. do drugiej czesci dajemy reszte piany i kakao, mieszamy i delikatnie wykładamy na jasne ciasto. Obrane jabłka kroimy w cząstki i układamy na ciescie lekko dociskając. Pieczemy w temp 170* przez ok 45 minut.
KREM:
budynie gotujemy na mleku a następnie wystudzony miksujemy z cukrem i masłem, wykładamy na upieczone ciasto, a na koniec polewamy polewą wg przepisu ponizej
POLEWA
wszystko razem rozpuszczamy i przestudzoną polewamy ciasto
KREM:
budynie gotujemy na mleku a następnie wystudzony miksujemy z cukrem i masłem, wykładamy na upieczone ciasto, a na koniec polewamy polewą wg przepisu ponizej
POLEWA
wszystko razem rozpuszczamy i przestudzoną polewamy ciasto