Sposób przygotowania:
Fale Dunaju z brzoskwiniamiPrzygotowanie ciasta
![Fale Dunaju z brzoskwiniami Fale Dunaju z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/fale-dunaju-z-brzoskwiniami-389912.jpg)
Ciasto: Margarynę razem z cukrem i żółtkami utrzeć na puszystą masę. Nadal ucierając stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno. Ubitą pianę dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Przygotowane ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej z części dodać kakao oraz śmietanę. Dokładnie wymieszać.
Wykładanie ciasta na blaszkę
![Fale Dunaju z brzoskwiniami Fale Dunaju z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/fale-dunaju-z-brzoskwiniami-389913.jpg)
Jasne ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać. Na ciasto jasne wyłożyć ciasto ciemne. Wyrównać.
Układanie owoców na cieście
![Fale Dunaju z brzoskwiniami Fale Dunaju z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/fale-dunaju-z-brzoskwiniami-389914.jpg)
Brzoskwinie odsączyć z syropu. Pokroić na mniejsze kawałki. Owoce ułożyć na cieście, lekko docisnąć. Ciasto piec około 40 minut w temperaturze 170 stopni.
Przygotowanie kremu
![Fale Dunaju z brzoskwiniami Fale Dunaju z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/fale-dunaju-z-brzoskwiniami-389915.jpg)
Krem budyniowy: Z mleka odlać 150ml. Pozostałe mleko zagotować razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku wymieszać mąki. Wymieszaną masę wlać do gotującego się mleka. Gotować 2 minuty cały czas mieszając. Odstawiać do przestudzenia. Masło utrzeć razem z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać ziemny budyń. Dokładnie utrzeć. Masę wyłożyć na upieczone ciasto. Wyrównać.
Polewa: Wszystkie składniki polewy przełożyć do garnka. Zagotować cały czas mieszając. Chwilę przestudzić. Polewę przełożyć do rękawa cukierniczego. Na wierzchu ciasta zrobić z polewy cienkie pasy. Gotowe ciasto wstawić na godzinę do lodówki.