Sposób przygotowania:
Fantazyjne gołąbki
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę razem z pieczarkami i pomidorem obranym ze skórki i smażymy na maśle z . Suszone grzyby,namoczone poprzedniego dnia, gotujemy do miękkości (wywar zachowujemy do sosu). Następnie drobno kroimy lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Grzyby pomidory, cebulę i kaszę mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Kapustę sparzamy i oddzielamy liście. Odkrawamy grube nerwy liściowe. Farsz nakładamy na liście, dokładnie zawijamy, układamy w rondlu, podlewamy wodą i dusimy jak tradycyjne gołąbki.
Wywar z grzybów zagęszczamy śmietaną
Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę razem z pieczarkami i pomidorem obranym ze skórki i smażymy na maśle z . Suszone grzyby,namoczone poprzedniego dnia, gotujemy do miękkości (wywar zachowujemy do sosu). Następnie drobno kroimy lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Grzyby pomidory, cebulę i kaszę mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Kapustę sparzamy i oddzielamy liście. Odkrawamy grube nerwy liściowe. Farsz nakładamy na liście, dokładnie zawijamy, układamy w rondlu, podlewamy wodą i dusimy jak tradycyjne gołąbki.
Wywar z grzybów zagęszczamy śmietaną