nati1512

nati1512

Kucharz
[Przepisów: 7]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pyszna i syta!!!!!

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Fasolę najlepiej dzień wcześniej zamoczyć we wodzie na noc. Fasolkę wrzucamy do dużego garnka i zalewamy wodą. Dokładamy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy. Gdy fasola jest już na pół miękka wkładamy warzywa pokrojone w słupki i koncentrat pomidorowy.Gotujemy tak długo aż wszystko zmięknie. Następnie smażymy cebulkę i kiełbasę (ja czasami dodaję wędzony boczek) i wszystko wrzucamy do garnka. Gotujemy jeszcze przez chwilę i doprawiamy do smaku wegetą i pieprzem.SMACZNEGO!!!!!





Podawać ze świeżą bułeczką:)