Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku ze świeżej fasoli
Żeberka, liść, ziele i kostkę rosołową włożyć do zimnej wody i gotować do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości. W tym czasie na suchej patelni wytopić pokrojony w kostkę boczek, dodać cebulę i pokrojoną w plasterki kiełbasę i smażyć wszystko ok. 5 minut.
Żeberka i przyprawy wyjąć z bulionu. Wrzucić do niego fasolę i gotować do chwili, kiedy będzie miękka.
Mięso oddzielić od kości, pokroić drobno i dodać do fasoli. Wrzucić podsmażony boczek z cebulą i kiełbasą.
Na końcu dodać koncentrat pomidorowy, przyprawę do dań z fasoli, pieprz do smaku i w razie potrzeby zagęścić danie mąką.
Podawać z pieczywem.
Smacznego!
Żeberka i przyprawy wyjąć z bulionu. Wrzucić do niego fasolę i gotować do chwili, kiedy będzie miękka.
Mięso oddzielić od kości, pokroić drobno i dodać do fasoli. Wrzucić podsmażony boczek z cebulą i kiełbasą.
Na końcu dodać koncentrat pomidorowy, przyprawę do dań z fasoli, pieprz do smaku i w razie potrzeby zagęścić danie mąką.
Podawać z pieczywem.
Smacznego!
kinga