Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z pomidorami i cukinią
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, usunąć skórkę i nasiona, miąższ pokroić w słupki. Fasolkę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, odcedzić.
Pokrojoną w słupki cukinię podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać pomidory, posiekany czosnek i masło, dusić przez kilka minut.
Następnie wsypać fasolkę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać, podgrzać. Przed podaniem posypać posiekaną bazylią.
Pokrojoną w słupki cukinię podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać pomidory, posiekany czosnek i masło, dusić przez kilka minut.
Następnie wsypać fasolkę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać, podgrzać. Przed podaniem posypać posiekaną bazylią.