Sposób przygotowania:
Fasolka z grilla w papilotachETAP 1:
Fasolkę obieram i gotuję al dente w osolonej wodzie. Cukinię kroję w długie cienkie plastry. i wrzucam do wrzątku na dwie minuty żeby cukinia była bardziej elastyczna.
ETAP 2:
Pierś z kurczaka kroję w długie paski solę, pieprzę odstawiam na 10 minut.
ETAP 3:
Na każdym plastrze cukinii układam po 6 fasolek zwijam. Następnie owijam plastrem boczku, na który nawijam po plastrze piersi z kurczaka. Spinam wykałaczką żeby wszystko lepiej się trzymało. Posypuje papryką wędzoną. Smaruję pędzlem oliwą. Fasolki grilluję obracając z każdej strony razem z pomidorkami.
ETAP 4:
Sos:
Ogórek ze skórą ścieram na tarce jarzynowej, sole, pieprzę odlewam wodę którą ogórek puścił. Do miseczki przekładam jogurt, dodaję czosnek sprasowany, ogórka, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koperek pokrojony.