Sposób przygotowania:
Fasolowy kociołek
Fasolą myjemy i zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc. Na następny dzień wymieniamy wodę i zalewamy tak aby zakryła, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy do miękkości ok 40 minut. Kiełbasę kroimy na pół plasterki boczek w kostkę.
Cebulę, czosnek obieramy, siekamy i smażymy na oleju. Dodajemy kiełbasę oraz boczek podsmażamy.
W tym czasie obieramy pieczarki i kroimy na plasterki. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę.
Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy warzywa i dusimy ok 10 minut. Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy warzywa i dusimy ok 10 minut.Chwilę dusimy.
Cebulę, czosnek obieramy, siekamy i smażymy na oleju. Dodajemy kiełbasę oraz boczek podsmażamy.
W tym czasie obieramy pieczarki i kroimy na plasterki. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę.
Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy warzywa i dusimy ok 10 minut. Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy warzywa i dusimy ok 10 minut.Chwilę dusimy.