Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Fasolowy kociołek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kociołek czyli danie jednogarnkowe z fasolą, kiełbasą, boczkiem, pieczarkami i cukinią. Danie jest pożywne można je jeść samo albo ze świeżym pieczywem.

Fasolowy kociołek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolowy kociołek

 

Sposób przygotowania:

Fasolowy kociołek
Fasolą myjemy i zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc. Na następny dzień wymieniamy wodę i zalewamy tak aby zakryła, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy do miękkości ok 40 minut. Kiełbasę kroimy na pół plasterki  boczek w kostkę.

Cebulę, czosnek obieramy, siekamy i smażymy na oleju. Dodajemy kiełbasę oraz boczek podsmażamy.

W tym czasie obieramy pieczarki i kroimy na plasterki. Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę.

Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy warzywa i dusimy ok 10 minut. Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy warzywa i dusimy ok 10 minut.Chwilę dusimy. 


Fasolowy kociołek
Na następny dzień wymieniamy wodę i zalewamy tak aby zakryła , dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy do miękkości ok 40 minut.
Fasolowy kociołek
Cebulę , czosnek obieramy , siekamy i smażymy na oleju . Dodajemy kiełbasę oraz boczek podsmażamy
Fasolowy kociołek
Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy warzywa i dusimy ok 10 minut.
Fasolowy kociołek
Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy warzywa i dusimy ok 10 minut.

Tagi:

danie warzywa