malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowana pierś

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne i soczyste mięsko. Możemy podawać zamiast tradycyjnych kotletów schabowych. Moja rodzina je uwielbia.

Faszerowana pierś

Składniki:

Faszerowana pierś

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana pierś
Pierś kroimy w plastry i rozbijamy każdy na cienko, oprószamy przyprawami. Pieczarki drobno kroimy, smażymy do czasu odparowania wody, dodajemy starty ser na tarce i mieszamy aby rozpuścił się w pieczarkach. Na rozbitą pierś nakładamy porcję farszu, przykrywamy drugim rozbitym plastrem piersi, delikatnie na brzegach obtłukujemy młotkiem aby się sklepiła na brzegach. Następnie panierujemy w rozbełtanych jajkach, obtaczamy w bułce i smażymy na gorącym oleju na złoto.